Azienda Agricola SCRIANI

  • Via Ponte Scrivan 7 Fumane - Verona
  • +39 0456839251
  • Via Ponte Scrivan, 7 - 37022 Fumane (Verona) ITALY - T. +39 0456839251 - F. +39 0456801071 - info@scriani.it

About us

De wijnboerderij "Scriani" bevindt zich in het dorp Fumane in het hart van de Valpolicella Classico en de belangrijkste wijngaarden liggen op een prachtige heuvel genaamd "Monte S. Urbano" in het oosten en "La Costa" in het westen. De landbouwgronden, gelegen op een hoogte variërend van 250 tot 400 meter boven NAP, hebben een verloop in gedeeltelijk vlak en terrasvormig gebied met stapelmuren en worden begrensd door een pittoresk waterloop bedding genaamd "Vaio". Vanaf de hoogvlakte kunt u prachtige en fascinerende uitzichten bewonderen op diezelfde Valpolicella, maar die zelfs tot Verona aan de ene kant en tot aan het Gardameer aan de andere kant kunnen reiken. Vanuit agronomisch oogpunt gezien heeft de bodem een middelzware samenstelling met sterke concentraties van grijze en oceanische kalksteen en basaltische tufstenen, die met name geschikt zijn voor wijngaarden voor een productie van hoge kwaliteit.
WIJNKELDER:
De wijnkelder afdeling van de wijnboerderij Scriani controleert zorgvuldig om alle delicate fasen van het vinificatieproces nauwlettend te volgen. De familietraditie zorgt ervoor dat de activiteiten met bijzondere aandacht en delicatesse plaatsvinden. De kelder is uitgerust met vaten van verschillende aard en capaciteit: van roestvrij staal tot Slavonisch eiken tot de meest moderne barriques. Zo is het mogelijk om de vinificatie en verfijning van de verschillende wijnen te beheren in de belangrijke fasen van hun rijping. De prijzen die gewonnen werden in de evenementen en wedstrijden, samengevoegd met de overweging van gezaghebbende nationale gidsen, getuigen van de hoge kwaliteit van Scriani wijnen.
WIJNGAARDEN:
Al generaties lang wordt het vaardige boerenwerk van wijnbouw en vinificatie, volgens de traditionele methoden, van vader op zoon doorgegeven. De wijnboerderijen "Ronchiel", "Mandolari", "Bosco", "Carpanè", "Tondin", "La Costa" en andere kleine percelen bevatten wijnstokken tussen de 9 en 40 jaar oud, met een traditionele plantafstand en gekweekt in pergola (eenvoudig en dubbel), een systeem dat een dichtheid van ongeveer 3000 planten per hectare mogelijk maakt. De wijngaard directie respecteert het ecologisch evenwicht, zonder de noodzaak om geforceerd gebruik te maken van water en voedingsstoffen en het handhaven van de omliggende beboste gebieden: in feite is de productie ongeveer 8/10 ton druiven per hectare. Ook de teeltverzorging die varieert van snoeien tot oogsten wordt handmatig verricht volgens de concepten van de beste en geconsolideerde wijnbouwtraditie.()
Seguici su Facebook

all offers by Azienda Agricola SCRIANI

Portali disponibili:

De wijnkelder afdeling van de wijnboerderij Scriani Company controleert zorgvuldig om alle delicate fasen van het vinificatieproces nauwlettend te volgen om topkwaliteit te garanderen!

Azienda Agricola SCRIANI
WIJNBOERDERIJ SCRIANI produceert ook de beroemde AMARONE del Valpolicella wijn, bezoek de site om de kenmerken van de...
vervalt in 79 days
Zie details

De wijnboerderij "Scriani" bevindt zich in het dorp Fumane, in het hart van de Valpolicella Classico. De wijnkelder afdeling controleert zorgvuldig om alle delicate fasen van het vinificatieproces nauwlettend te volgen!

Azienda Agricola SCRIANI
De wijnkelder afdeling van de wijnboerderij Scriani controleert zorgvuldig om alle delicate fasen van het...
vervalt in 119 days
Zie details
Torna su